Групово или колективно пазаруване

 

Що е то групово или колективно пазаруване и има ли почва у нас?

На всички е ясно какво е пазаруване, но много хора все още не са наясно какво точно представлява груповото пазаруване, защо точно го наричат групово пазаруване и защо то стана такъв хит?


Е ние ще се опитаме да дадем малко отговори по този въпрос. Принципа на груповото (колективното ) пазаруване е обединяването на големи групи от хора с цел  превръщането им на потребители (купувачи) на съвсем конкретна стока или услуга. Тези стоки или услуги обаче се предлагат с огромно намаление в сравнение с цената за крайни клиенти, когато те биха я закупили по отделно. Такова обединение в пазаруването на конкретна стока или услуга се нарича групово или колективно пазаруване. И двата израза означават едно и също и са абсолютно верни. Въпрос на вкус е кой от двата израза човек трябва да употреби. Офертите, които се правят специално за този род пазаруване се наричат оферти за групово пазаруване или още оферти за колективно пазаруване. Основното при тези оферти е, че процесът за получаването желаната стока или услуга, задължително минава през закупуването на ваучер за определено в офертата намаление от сайтът, където се публикува конкретната оферта за групово ( колективно ) пазаруване. Самата стока или услуга се получава в действителност след представянето на ваучера за намаление на определено в офертата място. Там той се предава на търговеца, който е направил дадената оферта.

Няма да крием, че с с развитието на интернет технологиите хората се разглезиха. Колко по-лесно е с един клик на мишката да се сдобиеш с нова прическа, карта за месечния фитнес или пък екскурзия до Париж и то с отстъпки достигащи -90% от регулярната цена! Дори не се налага да висиш по опашки, да следиш за работно време или пък да чакаш  в задръстване в очакване на заветната покупка. Тази нова пазарна стратегия наречена групово пазаруване или още колективно пазаруване е можи би най-успешно прилаганата стратегия през последните няколко години. Груповото пазаруване е способ за онлайн пазаруване, който концетрира огромен брой потенциални купувачи за конкретна стока или услуга. Този факт кара търговците да бъдат склонни да правят отстъпки при колективното пазаруване, които са в пъти по-големи от обичайните и при други условия биха били крайно неизгодни за тях. Обикновено две са основните причини търговците да желаят да правят такива оферти.

Първата и можем спокойно да кажем най-важната за тях е, че офертите за групово ( колективно ) пазаруване са най-добрият начин за рекламиране и популяризиране на техния бизнес. Така те привличат нови клиенти, които иначе надали щяха да знаят дори за тяхното съществуване и за нещата, които могат да им предложат без хвърлянето на един огромен финансов ресурс в обичайна реклама. Тя има недостатъка да е изключително скъпо удоволствие и в редица случаи с много незадоволителен краен резултат. Тук груповото пазаруване е коренно различно. При груповото пазаруване те не плащат нищо за рекламирането им пред една аудитория от стотици хиляди жадни за покупка потребители на сайтовете за групово ( колективно ) пазаруване, а само комисионна за продажбата на своя продукт или услуга, или с други думи за всеки реално доведен при тях клиент. След това вече всичко е в техните ръце, за да оставят новите си клиенти дошли чрез сайтовете за групово пазаруване доволни и да ги превърнат в свои постоянни клиенти.

Втората причина е възможността, въпреки малкия марш, за генериране на една значителна печалба от високия брой продажби, които търговците иначе изобщо не биха имали.

Ето това накратко представлява феномена Групово Пазаруване. Четейки това Вие трябва да знаете, че сте попаднали на перфектното място за този вид пазаруване. При PERFEKTINA.COM един от най-готините сайтове за групово  ( колективно ) пазаруване . Ако искате да видите как точно изглеждат и какво точно представляват такива оферти, натиснете ТУК.